woensdag 22 augustus 2012

Uitgelichte compositie #19

Vandaag lichten we de compositie tartaar van watermeloen met tomatenjam, basilicum en fetakruim voor je uit. Een zomerse salade met veel power, maar zonder vlees!

Je gasten zullen het vlees in deze salade niet missen, zelfs de grootste vleeseters niet! Met simpele ingrediënten en bijzondere bereidingen zet je een mooie compositie neer die niet onder doet voor een salade met vlees. Wil je de meloen op een andere manier gebruiken? Of liever een andere bereiding van tomaat? Ga dan snel zelf aan de slag met deze compositie en varieer tot je het perfecte gerecht voor in jouw keuken hebt!

Tomaat, watermeloen en feta combineren perfect samen. De verschillende bereidingen die voorkomen in deze compositie:

- Watermeloentartaar
- Marokkaanse tomatenjam
- Fetakruim

De frisse watermeloen is nog op veel meer manieren te gebruiken. Als suggestie geven we je hier bijvoorbeeld stevige meloenespuma. De espuma blijft mooi staan en heeft een bijzondere smaak en structuur. De meloenspekjes zijn erg verrassend als je ze toevoegt aan deze compositie. De structuur en smaak van spekjes, maar dan van meloen: het kan echt! De watermeloentartaar kun je ook vervangen door gegrilde watermeloen, een vrij onbekende bereiding die de meloensmaak nog sterker naar voren brengt.  

Wil je een krokant component aan dit gerecht toevoegen? Maak dan eens tomatenchips. Zowel de zoete als de hartige variant combineert heel goed met de watermeloen en de feta. Door het toevoegen van BBQ-tomaatjes geef je een lichte houtskoolsmaak aan je gerecht, wat het gerecht weer helemaal anders maakt. In plaats van de Marokkaanse tomatenjam kun je bijvoorbeeld ook een hartige chutney gebruiken van tomaat.Op alle composities kun je altijd zelf variëren tot het in jouw keuken past!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten