woensdag 15 augustus 2012

Uitgelichte compositie #18

Gerechten van topchefs zijn een mooi startpunt voor een eigen creatie. Met Gastronomixs deelt Erik Hermans een visgerecht van het seizoen, een licht en fijn gerecht waar je veel kanten mee op kunt. 

Gastchef van deze maand is Erik Hermans, is een van de eerste fanatieke gebruikers van Gastronomixs. Hij deelt de prachtige compositie tarbot en mosselen met saus van mossel, yoghurt en komkommer met ons. Erik is chef van restaurant de Limonadefabriek in Streefkerk, een prachtig drijvend restaurant aan rivier de Lek. 

Vandaag lichten we zijn compositie uit, de compositie bestaat uit de volgende componenten:

- Tarbot en mosselen
- Spekkoek van aardappel
- Komkommerparels
- Gelei van komkommer
- Citrusgel
- Citrusdressing
- Saus van mossel

Op meerdere punten kun je nu gaan variëren en evolueren. Wil je het wat simpeler hebben? Vervang de spekkoek van aardappel dan eens door aardappelpoffertjes of -wafeltjes en vervang de komkommerparels door komkommerspiralen. 

Een mooie toevoeging aan dit gerecht zou truffelaardappelpapier kunnen zijn, wat een krokantje toevoegt aan dit gerecht. Ook geeft het een lekkere aardse smaak wat prima samengaat met de frisse citrus en de vis. Ook zou je kunnen werken met een komkommermatje, wat zeker zorgt voor verrassende presentatie!

Wat betreft de citrusgel en -dressing kun je natuurlijk ook veel kanten op, kijk eens bij het componentenschema van citrus!


Blijf variëren op bestaande composities en creëer je eigen composities met Gastronomixs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten