woensdag 8 augustus 2012

Uitgelichte compositie #17

Vandaag lichten we het dessert ijs met warme kersen 2012 voor je uit. Een dessert waar je met verschillende componenten allerlei kanten op kunt om te variëren. 

Net als de Dame Blanche en de aardbeien met slagroom, is ijs met warme kersen één van de grote publieksfavorieten op gebied van desserts. Zo'n publieksfavoriet is een interessante basis voor een nieuwe, opgefriste versie die je gasten zeker zal verrassen.

In de compositie is gebruik gemaakt van Cerisa kersen. Deze Cerisa topselectie kersen blijven mooi stevig als je ze verwarmt en behouden hun uitgesproken smaak. Om het geheel nog specialer te maken geven we een extra bereiding van Cerisa kersen met pindaspijs! Misschien onverwacht maar ó zo lekker. De compositie bestaat uit de volgende componenten:

- Als kersen vermomde parfait
- Paarse chocoladecoating
- Snelle kersenconfiture met citroen
- Kersen met pindaspijs
- Cerises brûlée
- Vanilleroom quenelle

Met behulp van het componentenschema van kers kun je zelf aan de slag om te variëren. Neem bijvoorbeeld de kersen gevuld met pindaspijs of gevuld met marsepein en amandel. Ook de kersendonut zou mooi in deze compositie passen. Hierdoor voeg je een bijzonder mondgevoel toe en samen met ijs is het een perfecte combinatie. 

Op de vanilleroom quenelle kun je ook uitstekend variëren. Zo kun je het geheel opfrissen met een suikervrije yoghurtsorbet of met yoghurthoningijs. Mocht je op zoek zijn naar een krokantje in het gerecht, dan kun je bijvoorbeeld yoghurtcrumble gebruiken. 

Blijf variëren op bestaande composities en creëer je eigen composities met Gastronomixs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten