donderdag 2 augustus 2012

Gastchef: Erik Hermans

Gastchef van deze maand is Erik Hermans, chef van restaurant De Limonadefabriek in Streefkerk. Erik is één van de allereerste fanatieke gebruikers van Gastronomixs en dus leek het ons leuk om een kijkje in zijn, met een Bib Gourmand bekroonde, keuken te nemen!

De Limonadefabriek is eind 2011 volledig vernieuwd en zoals Erik en partner/sommelier Karin Hermans zelf al zeggen is het “een droompaleis op het water”. Je kunt er drijvend dineren aan de oever van de lek. Erik hoort van zijn gasten vaak dat hij 'licht kookt', wat zeer gewaardeerd wordt. Ook de compositie die hij met Gastronomixs deelt is heel mooi uitgebalanceerd. Verder gebruikt hij weinig boter en room, maar juist veel vinaigrettes.  

We hebben Erik gevraagd een visgerecht van het seizoen met ons te delen, wat resulteerde in dit fijne en lichte gerecht. Gebruik het gerecht ter inspiratie, wissel met componenten en vorm een compleet eigen creatie die helemaal past binnen jouw stijl en mogelijkheden.


Naast de compositie heeft Erik ook 8 componenten aangeleverd:

- jelly van koffieolie met passievruchtsuiker;
- puree van zwarte olijf;
- sorbet van spekjes;
- marmelade van cherrytomaatjes;
- spekkoek van aardappel;
- knolselderij van de BBQ;
- citrusdressing;
- mousse van venkel.

Wie wil jij graag als gastchef terugzien in een volgende maand? Laat het ons weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen