donderdag 30 augustus 2012

Creatiemethodes, hoe en wat?

Creatiemethodes zijn denktechnieken die je kunt gebruiken om je composities vorm te geven. 

Naast smaakcombinaties zijn er tientallen andere uitgangspunten. Wil je je gasten echt verrassen met een gerecht, dan zul je  eerder succes hebben wanneer je het presenteert als een concept of met een verhaal. Eten draait niet alleen om de smaak, maar om alle zintuigen die je gebruikt: kijken, voelen, proeven, ruiken, zien en het niet te vergeten 6e zintuig: emotie. Alle zintuigen moeten aan bod komen, maar er kan er natuurlijk één de overhand hebben. 

Bij het creëren van een nieuw gerecht kun je een bepaalde denktechniek als startpunt gebruiken. Zo kun je uitgaan van een specifieke kleur, of je gerecht baseren op een bepaalde (reis)herinnering. Op Gastronomixs vind je verschillende creatiemethodes die je op weg helpen. Ze helpen je om een kloppend gerecht met een goed verhaal neer te zetten.


We zullen vanaf nu geregeld een creatiemethode aanhalen op onze blog, om het nut ervan nog helderder te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen