donderdag 26 juli 2012

Wheatgrass

Op Gastronomixs vind je de compositie blote billetjes in het (wheat)grass. Een combinatie van kikkerhammetjes met een dip van wheatgrass, op een bijzondere wijze gepresenteerd. Hiermee zul je je gasten zeker verrassen! In deze blog gaan we iets dieper in op dit bijzondere ingrediënt van Koppert Cress, want waarom is wheatgrass zo gezond en waar komt het (van oudsher) vandaan?

Wheatgrass
- Smaak: sterk zoet met een hint van drop;
- Gebruik: cocktails, desserts, dranken, geperst, sappen;
- Teelt: maatschappelijk verantwoorde teelt met biologische gewasbescherming;
- Beschikbaarheid: jaarrond;
- Houdbaarheid: tot 7 dagen bij 2-4°C.


In Amerika is wheatgrass al langer populair. De populariteit is mede toe te schrijven aan diverse gezondheidsaspecten. Het bevat veel vezels, chlorofyl, magnesium en selenium. 

Als het op de juiste manier uitgeperst wordt krijg je een felgroen sap met een smaak die doet denken aan drop. Verwerk je het wheatgrass in een saus, dan combineert dit opvallend goed met hartige gerechten. Wheatgrass kan voor nog veel meer toepassingen gebruikt worden. Vooral in Amerika wordt hier volop mee geëxperimenteerd: van pizzadeeg met wheatgrass tot smoothies en koekjes. 

Gezondheidshype
Tarwegras is één van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine A, vitamine B complex, B12, C, E en K, verder bevat het geen gluten. In de gezond­heids­hype is wheatgrass een geliefd product. De medische werking van wheatgrass is echter (nog) niet wetenschappelijk bewezen. In Amerika is wheatgrass te koop als drankje en als poeder. 

Oorsprong
Tarwe gras werd van oudsher van het Nabije-Oosten tot aan het Midden-Oosten gebruikt als voedingsmiddel. Via Zuid-Europa brachten kooplieden uit deze regio het graan naar de rest van Europa. Circa 3000 jaar geleden ontdekte men ­al de positieve eigenschappen en mogelijkheden van het graan.

Beschikbaarheid en houdbaarheid
Wheatgrass is van jaarrond verkrijgbaar en kan tot 7 dagen bewaard worden tussen 2° en 4°C. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoet Wheatgrass aan de hygiënische normen in de keuken. Je kunt dit product van Koppert Cress direct gebruiken, want het wordt schoon en hygiënisch geteeld. Wheatgrass is, net als de cress-soorten en specialiteiten van Koppert Cress, volgens de richtlijnen van SQF 2000.

Kijk voor meer informatie op: www.koppertcress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten