woensdag 11 juli 2012

Uitgelichte compositie #13

Het is woensdag, dus lichten we weer een compositie voor je uit! Deze keer de compositie van onze gastchef van deze maand: Nico Boreas. Zijn restaurant 'Boreas' in Heeze is bekroond met twee michelinsterren. Hij deelde met Gastronomixs een van zijn verfijnde signature dishes: carpaccio van langoustinestaartjes met pompoencremeux en citrus. Een heerlijk voorgerecht waar je de essentie van kunt gebruiken voor je eigen gerecht. Ga aan de slag met het variëren in en toevoegen van componenten en creëer een gerecht dat helemaal bij jou past.

Deze frisse compositie bestaat uit de volgende componenten:

- Pompoencremeux,
- Sinaasappel citroengrasgel
- Grapefruit rode pepergel
- Sudachigel
- Langoustinecarpaccio

Sinds afgelopen maandag vind je het componentenschema van pompoen op Gastronomixs. Dit geeft je de mogelijkheid om ook hiermee te gaan variëren. Pompoen combineert overigens erg goed met vis, bijvoorbeeld met coquilles. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met zoetzure pompoenstrips. Een mooie toevoeging qua smaak en structuur aan dit gerecht, daarnaast heeft het ook een leuke decoratieve functie! In plaats van de cremeux kun je ook gebruik maken van pompoenmousse, of neem toffee van pompoen voor een zoet extraatje bij je gerecht.

In plaats van citrusgel kun je ook yuzupastilles maken, of wat dacht je van citrussegmenten? Zeer decoratief, maar ook erg smaakvol. Wil je echt iets totaal anders? Ga dan eens aan de slag met yoghurt, ook yoghurt gaat namelijk erg goed samen met pompoen. In dit geval vind je het component yoghurt-citrusaroma's bij de variatiemogelijkheden.

Zoals je ziet kun je op deze compositie naar hartenlust variëren en er helemaal je eigen gerecht van maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten