woensdag 25 juli 2012

Cerisa kersen

''ALLEEN DE LEKKERSTE KERS MAG CERISA HETEN! DE ALLERBESTE KERS TER WERELD KOMT UIT HET LAND VAN MAAS EN WAAL!''

Je hebt het ongetwijfeld al gezien op Gastronomixs: de prachtige compositie geroosterd speenvarkenrib met twee bereidingen van cerisakersen, welke is gemaakt met Cerisa kersen als startpunt. Na het proeven van deze overheerlijke kersen kun je niet wachten om er een mooie compositie mee te maken! Niet alleen desserts, maar ook hoofdgerechten kunnen gecreëerd worden met kersen

Wist je dat...
... kersenbloesem maar twee dagen de tijd krijgt om bestoven te worden, in tegenstelling tot appel- of perenbloesem die tien dagen bloeit? 
... kersenbloesem tijdens het bestuiven concurrentie ondervindt van paardenbloemen? 
... het juiste oogstmoment is wanneer ‘inkt in de steel komt?’

Cerisa
De drie enthousiaste kersenliefhebbers achter Cerisa: Willie Bouwmans, Rob Janssen en Sjaak Walraven hebben niet gekozen voor de ‘aller gemakkelijkst‘ te telen kersen. Maar wel voor de ‘aller lekkerste’! Zij kozen voor de rassen Regina en Kordia. Die hebben kwaliteiten die andere rassen niet hebben. Bovendien zijn het late rassen, zodat ze een stevige bite hebben.

De lekkerste kers heeft kurk!
De steel van de smakelijkste kers is lang, groen en met kurk! Het kurkje is het gedeelte waarmee de steel aan de boom hecht. “Een kers verliest zijn sappen niet via de huid, maar via de steel”. Een Cerisa kers is met kurk, hierdoor blijft de Cerisa sappig!

‘Het optimale oogstmoment’ door overkapping
Cerisa kersen groeien in overkapte boomgaarden. Door de overkapping kan de wind blazen en heeft zonlicht vrij spel. Bij nachtvorst wordt de overkapping besproeid. Er vormt zich dan een ijslaagje dat ervoor zorgt dat onder de overkapping de temperatuur niet onder de nul graden komt. Ook beschermd deze wijze enigszins tegen vogels en insecten. Stof daalt minder op de steenvruchten neer, waardoor de Cerisa’s glimmen, bijna fonkelen als diamanten. Ander groot voordeel: door de overkapping kan het allerbeste oogstmoment worden afgewacht. Dit in tegenstelling tot bomen die niet overkapt staan en waarvan de kersen meestal te vroeg worden geplukt. Juist het ‘optimale oogstmoment’ zorgt voor de fantastische smaak en kleur.

Wanneer behoort een kers tot de Cerisa Limited Edition?
De grootte van een Cerisa kers is minimaal 28 mm of groter en mooi van vorm. Een Cerisa is optimaal aan de boom gerijpt, en dus subliem van smaak, donkerroodpaars van kleur, en glanst zomersvers. Een Cerisa heeft een lange groene steel, met een kurk! Een smakelijke kers met een zalige bite! Kersvers: Cerisa’s worden ’s morgens zeer vroeg geoogst, zorgvuldig gesorteerd (alleen de allerbeste kersen mogen Cerisa heten) en direct gekoeld naar Rungis vervoerd. De volgende dag liggen de Cerisa’s al op het bord van de gast of zijn verwerkt in patisserie van de beste banketbakkers.

Meer informatie? www.rungis.nl +31 180 617899 of www.cerisa.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten