woensdag 20 juni 2012

Uitgelichte compositie #10

Zoals je van ons gewend bent duiken we op woensdag iets verder in wat wij noemen 'culinair componeren'! Deze week lichten we de amuse Japanse omelet met zalmkaviaar en spek voor je uit. Het is een dunne omelet, zoals deze in Japan bereid wordt. Daar worden speciale vierkante pannen gebruikt, zodat de omelet makkelijk op te rollen is en je deze efficiënt kunt doorsnijden. Deze eierbereiding wordt gebruikt voor in sushi, maar vaak wordt er ook sushirijst ingerold.

De componenten van deze compositie zijn:

- Japanse omeletrol,
- Toppings: zalmkaviaar, pancetta, crème fraîche.

Onder elke compositie op Gastronomixs vind je een aantal specifiek geselecteerde componenten. Met deze variatiecomponenten kun je componenten uit de compositie één op één vervangen. Of voeg één of meerdere componenten toe!

Met deze uitgelichte compositie willen we laten zien dat je in de kleinste dingen kunt variëren, in dat geval alleen op de 'topping' van de omelet. Zo maak je er, door kleine dingen te wisselen, echt je eigen gerecht van. 

Wil je een knapperige topping op de omeletrol? Kies dan bijvoorbeeld voor kroepoek. Op Gastronomixs vind je verschillende soorten kroepoek, waaronder gepofte spekkroepoek en sjalotkroepoek. Chips van tomaat kan hierbij ook een mooi en knapperig component zijn. Als je werkt met kleine tomaatjes staan deze mooi in verhouding met de omeletrol, maar je kunt de chips ook breken en in delen gebruiken. Of ga als knapperig component voor spekkruim.

Wil je de zalmkaviaar vervangen? Dat kan! Bijvoorbeeld door kaviaar van eigeel of natuurlijke gelei van tomaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten