woensdag 6 juni 2012

Uitgelicht compositie #8

Het is woensdag en dus lichten we weer een compositie voor je uit! Deze week het voorgerecht tomatenproeverij. Afgelopen week kon je al een blog lezen over verschillende (vaak wat minder bekende) tomatensoorten. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden met tomaat qua structuur, kleur en wat betreft smaak. Dit blijkt wel uit deze compositie. 

Er is gebruik gemaakt van verschillende soorten tomaten, waaronder coeur de boeuf, honingtomaten, gele trostomaten en brown sugar tomaten. Allemaal hebben ze een andere smaak en structuur. De overige componenten van deze compositie zijn:

- Tomatenmarshmallow
- Tomatenthee
- Auberginecrème
- Zoete basilicumgel
- Kaneelthee gel

Onder elke compositie op Gastronomixs vind je een aantal specifiek geselecteerde componenten. Met deze variatiecomponenten kun je componenten uit de compositie één op één vervangen. Of voeg een aantal componenten toe!

Bij deze compositie kun je op verschillende punten variëren: tomatensoorten, tomatenstructuren en tomatensmaakcombinaties. Als extra tomatenstructuur zou je bijvoorbeeld de dooier van tomaat kunnen gebruiken. Het geeft een speciaal mondgevoel en is bovendien erg kleurrijk in je gerecht. Ook kun je kiezen om ijskristallen van Bloody Mary toe te voegen, een ijskoude variant op de klassieke cocktail.

De auberginecrème zou je kunnen vervangen door de ratatouille, of gebruik de schil van aubergine voor een krokant component in je compositie. De zoete basilicumgel zou je één op één kunnen vervangen door een gel van groene paprika. Je behoudt de mooie groene kleur in je gerecht, maar je voegt een andere smaak toe.


Volgende week lichten we de compositie van onze gastchef/gastpatissier Hidde de Brabander uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten