maandag 18 juni 2012

Hoisin saus

Gastronomixs staat héél erg open voor invloeden van over de hele wereld. Sommige componenten op www.gastronomixs.com zijn gebaseerd op een typisch bereidingswijze van een ander land of bereid met producten uit het buitenland. Wij zijn zeer regelmatig te vinden in een toko, een Turkse of een Marokkaanse winkel. Want dat zijn ideale plekken om inspiratie op te doen en nieuwe producten te ontdekken! Met deze nieuwe producten kun je gaan experimenteren en zul je de meest interessante smaken ontdekken. Van andere keukens kunnen we namelijk nog zo ontzettend veel leren! Tijdens ons laatste bezoek aan de toko kwamen we Hoisin saus tegen. 

Hoisin saus is een zoete saus uit de Chinese keuken. Het is gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode peper, suiker, zout en water. Vaak zitten er nog andere smaakmakers bij. Welke dit zijn verschilt per producent. De dikke zoete saus is bruin van uiterlijk en kan gebruikt worden om te marineren of te glaceren. Ook kan dit product uitstekend gebruikt worden als roerbak- of dipsaus. 

In het component oosterse dressing op Gastronomixs is Hoisin saus verwerkt. Ook in de compositie geroosterd buikspek Foe Young Hai 2.0 kom je het ingrediënt Hoisin saus tegen, hier is het gebruikt om een saus te maken voor het buikspek.

Ken jij nog een bijzonder ingrediënt wat je pas hebt ontdekt? Laat het ons weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten