donderdag 7 juni 2012

Gastchef: Hidde de Brabander


Elke maand deelt een bijzondere gastchef één of twee van zijn composities en een aantal componenten met Gastronomixs. Deze maand is onze gastchef Hidde de Brabander.

Hidde de Brabander is patissier en heeft zijn eigen bedrijf: Dreams of Magnolia. Hidde is ook een van de Gastronauten van het Culiversum. Hij heeft een carrière achter de rug in de banketbakkerij én in de gastronomie. Beide ervaringen combineert hij nu om tot zijn bijzondere creaties te komen. Beleving is daar een van de belangrijkste van. De smaak van de mens bestaat wat hem betreft voor een heel groot deel uit beleving. Met daarnaast uiteraard perfect op elkaar afgestemde geuren, kleuren, texturen en smaken. Verhalen vertellen is daarbij essentieel. Eén van die verhalen vindt je op Gastronomixs.

De compositie die hij deze maand met de gebruikers van Gastronomixs deelt is Westlands rood fruit (zie afbeelding). Zijn roots liggen in het Westland en dat zie je terug in dit dessert. Het bestaat uit fruit en groentesoorten uit deze tuinbouwstreek. 

De nadruk in deze compositie ligt op de afkomst van een product. Focus op kleur is een tweede. Een heel eenvoudige bereiding maar de smaken zijn bijzonder goed op elkaar afgestemd en erg verfijnd.

Naast de compositie heeft Hidde ook een aantal componenten aangeleverd van aardbei en framboos. Een greep uit de culinaire input van Hidde die je op Gastronomixs terugvindt:

- aardbei biscuit;
- gegrilde aardbei;
- bloedende aardbei;
- koud gerookte framboos;
- in olijfolie gemarineerde framboosjes;
- nougat met gevriesdroogde frambozen;
- ganache van framboos;
- cremeux van aardbei.

Wie zou jij graag als gastchef zien op Gastronomixs?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten