woensdag 30 mei 2012

Uitgelichte compositie #7

Het is woensdag en dus lichten we weer een compositie voor je uit! Deze week coquilles en komkommer. Deze compositie deelde gastchef Wouter van Laarhoven afgelopen maand met Gastronomixs. Het gerecht is helemaal geïnspireerd op het voorjaar. Frisse smaken van komkommer en yuzu begeleiden de rauwe coquilles, de crème van 100% hazelnoot voegt een wat aardse smaak toe. 

De compositie bestaat uit de volgende componenten:

- Coquilles
- Vinaigrette met hazelnoot en yuzu
- Komkommerpakketjes              
- Komkommermeringue
- Komkommerespuma                    
- Komkommertorentje met yacon
- Komkommergel
- Hazelnootcrème
- Yuzushots

Door te variëren met de komkommer- en citruscomponenten kun je een mooie eigen variant maken op dit gerecht. Zijn sommige bereidingen te ingewikkeld voor jouw kookstijl of keuken? Kies dan een vergelijkbaar component dat eenvoudiger te bereiden is. 

Ook onder de werkwijze van deze compositie vind je op Gastronomixs vele variatiemogelijkheden in de vorm van componenten.

Bij de bereidingen van komkommer kun je eindeloos variëren met andere komkommercomponenten. Wat dacht je van: komkommertagliatelle, komkommerhangop of tartaar van komkommer? Heerlijk fris, maar allemaal geven ze een eigen structuur aan het gerecht. De yuzushots kun je vervangen door yuzupastilles of bijvoorbeeld mandarijnencoulis. Ook kun je werken met segmenten van citrusfruit, een spectaculair en fris garnituur. Deze vrijdag, op 1 juni, vind je weer een nieuwe reeks composities op Gastronomixs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten