woensdag 9 mei 2012

Uitgelichte compositie #4


Het is weer woensdag en dus tijd om een compositie uit te lichten! Deze week frambozenpoffertjes met frambozenboter en crème fraîche ijs. De Hollandse keuken is als uitgangspunt genomen voor deze nieuwe creatie. Poffertjes zijn toegankelijk en herkenbaar. In dit geval worden de poffertjes bereid met frambozencoulis, waardoor ze een speciale smaak en ook kleur krijgen.

Zowel de zomer als het frambozenseizoen staan voor de deur. Met dit heerlijke frisse dessert wordt hier perfect op ingespeeld. Het is een heerlijke combinatie waar eindeloos op gevarieerd kan worden. Deze compositie bestaat uit de volgende componenten:

- Crème fraîche sorbet met limoen
- Frambozenpoffertjes
- Frambozenboter
- Yoghurtpoedersuiker
- Frambozenschenkstroop
- Mangocoulis

Onder elke compositie op Gastronomixs vind je variatie-mogelijkheden in de vorm van componenten. De componenten uit de compositie kun je daarmee één op één vervangen of toevoegen om zo een persoonlijk en eigenzinnig gerecht te creëren.

Zo zou je de frambozenschenkstroop kunnen vervangen door frambozenbonbons. Ook zou je de frambozen kunnen vullen met frambozentoffee. Wil je echt iets compleet anders? Maak dan een frambozensuikerspin. Door suikerspin te gebruiken breng je nóg meer nostalgie in je gerecht!

Voor het friszure wordt nu gewerkt met een sorbet van crème fraîche met limoen, een mooie vervanging hiervoor zijn ijsparels van Mandarin Napoleon. Als je niet met een bevroren component wilt werken kun je ook altijd nog kiezen voor yoghurt witte chocolade ganache of yoghurtschuim.  


Vanaf morgen vind je ook een inspirerend componentenschema van framboos op Gastronomixs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten