woensdag 18 april 2012

Uitgelichte compositie #1

Maleisische saté van kippendij is een perfect gerecht voor op het terras. Saté is en blijft de publieksfavoriet als terrasgerecht. Het is toegankelijk en simpel. Dit gerecht 'moet' dus op de kaart, maar dat wil niet zeggen dat er geen variatiemogelijkheden zijn.

Gastronomixs is van mening dat je ook met toegankelijke, klassieke gerechten iets heel spannends kunt maken door te variëren met componenten. Creatiever koken hoeft helemaal niet veel tijd en geld te kosten. 

Op www.gastronomixs.com vind je deze compositie. Bij iedere compositie wordt het recept per component toegelicht. Deze compositie bestaat uit de volgende componenten:

- Thaise komkommer
- Kroepoek
- Kipsaté
- Satésaus

Onder elke compositie vind je variatiemogelijkheden. Zo kun je componenten binnen een compositie één op één vervangen en een persoonlijk en eigenzinnig gerecht creëren. 

Zo zou je de Thaise komkommer kunnen vervangen door zoetzure komkommerspiralen, kimchistripes of ingelegde bloemkool met geelwortel en gember. 

De kroepoek kun je vervangen door een uienkrokantje, gepofte spekkroepoek of superkrokante uiringen. 

Mocht je niks vinden bij de suggesties, dan kun je natuurlijk ook zelf gaan rondkijken binnen de verschillende ingrediënten en componenten. Je kunt ook zoeken met de uitgebreide zoekmachine die je vindt onder het kopje componenten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten