donderdag 26 april 2012

Een dag bij Dreams of Magnolia

Hidde de Brabander is eigenaar van Dreams of Magnolia. Hij ontwerpt prachtige en heerlijke patisserie. Geuren, kleuren, smaken, texturen... alles uitsluitend op een exclusief niveau. Na jarenlang ervaring opdoen bij zaken als Parkeuvel en De Librije is hij zijn eigen label begonnen!

Afgelopen dinsdag kregen Inge en Culiversum stagiaire Els de kans om een dagje mee te lopen met Hidde. Nougat, macarons en pepermunt stonden op het programma. Van Hidde kregen we een uitgebreide uitleg, waarna we zelf aan de slag mochten. Honing koken, suiker koken, eiwit opkloppen, mengen tot de massa een doffe glans heeft, garnituur erbij, storten en daar heb je overheerlijke nougat die nog een paar dagen moet drogen. Het klinkt zo opgesomd heel eenvoudig, maar uiteraard luistert patisserie bijzonder nauwkeurig! Inge en Els maakten verschillende soorten nougat, waaronder een met walnoten en ahornsiroop. De nougat van Hidde bevat 50% garnituur van de beste kwaliteit, lekker goed gevuld dus! Op de foto zie je de honing die opgekookt wordt voor de nougat, de nougatgarnituur die in de mixer gedaan wordt, de nougat die nog in de vorm gedaan moet worden en de lavendelmacarons in de oven. 

Al met al was het een ontzettend leerzame en leuke dag! Wil jij ook leren van Hidde? Hij geeft ook workshops! Check zijn blog of lees zijn rubriek 'Hidde bakt!' in delicious. magazine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten