maandag 16 april 2012

Composities en het archief


Composities zijn gerechten die bestaan uit verschillende componenten. Maandelijks word je op www.gastronomixs.com geïnspireerd met meerdere seizoensverantwoorde menusuggesties. Deze menusuggesties zijn composites. Als je betalend lid bent, heb je ook toegang tot het steeds groter wordende archief met daarin alle composities van voorgaande maanden!

Op dit moment zijn er menusuggesties voor de maand maart en april te vinden. In deze blog zie je twee van de composities van maart. De seizoensverantwoorde menusuggestie van maart is: 'tomatensoep finish it yourself' als voorgerecht, 'draadjesvlees 2.0' als hoofdgerecht en met 'bananasplash' als het gereconstrueerde dessert.

Liever iets anders? Kies dan uit één van de 6 variatiemogelijkheden die Gastronomixs je geeft, wat dacht je van: 'garnalencocktail onder een marshmallow van komkommer' of 'broodje draadjesvlees'. Die laatste is te gek voor in een lunchroom! Ook krijg je per compositie weer suggesties om losse componenten te vervangen. Vervang de komkommer marshmallow bijvoorbeeld eens door tartaar van komkommer! Als je op deze manier denkt en te werk gaat kun je eindeloos blijven variëren tot je jouw perfecte gerecht hebt.

Iedere 1e van de maand komen er nieuwe (ca. 9) menusuggesties en -variaties per segment (bijv. lunch, dessert, amuse en terras). Zo stel je een menu samen wat bij jouw horecabedrijf past, geïnspireerd door de composities van Gastronomixs. Op 1 mei staat er weer een nieuwe reeks aan seizoensverantwoorde composities voor je klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten